Nraug Liab Toj Siab wrote:Nyob zoo me muam Koojziagkabzaug,
Wow, es thaum i nws nim tau hla los ntawm Nongtang ntag, es yog nws ya hla los yog nws ua kauj ruam hla los mus xwb na? yog nws ua kauj ruam hla los xwb no ntshe thaum ntawv nws ham tsis loj cuag 1 tug niag NYAV les es yom? ntshe nws ruam lub roob ruam lub ha los lawm xwb pob yom? hahahahaha.
Hais txog lub qhov tsua hleb(coffin cave) ntawv nws yog haiv neeg Phouan li, thaum no lawv kuj tseem coj dab thiab xwb ces lawv cov txha tsis hlawv, tos li ho muab coj mus tso rau puag saum ib nta tsua los vim tias lub caij ntawv pheej muaj muaj tsov rog tuaj tua lawv, ces lawv thiaj li muab lawv tus thawj coj tsev neeg coj mus zais rau chaw siab tom qab uas tag sim neej.
Nws tsis yog tias lub qhov tsua ntawv tob(ntev) 3km os, kuv hais tias nrug deb ntawm Nongtang mus li 3km muaj ib qhov tsua hu ua Qhov Tsua Mlom(Buddha Cave) no xwb os, hos lub qhov tsua kiag mas tsuas tob li 100m xwb.
Ntawm thaj tsam no tseem muaj 1 lub Rhawvzeb loj tshaj plaws thiab, nws siab li 3.5m, nyhav 31 tonnes.
Yog nws muaj caij los txog Phonsavanh no los saib kuv tau kawg los mas, kuv mas yeej txaus siab txais tos nws txhua sij hawm li os nawb.
Yog nws xav noj taub ntoos xwb mas muaj ntau, lub caij twg los yeej muaj tag nrho li.
Kab tsib los muaj txhua yam, txhua lub caij thiab.
Nas kos los yeej muaj(nas kos xyoob, nas kos tauj) txhua lub caij.
Pob tsawb tshiab los yeej muaj ntau, muaj txhua lub caij thiab.
Me nyuam daiv mas tsuas muaj lub caij ntuj nag xwb, ntuj no tsis muaj vim no no ces nws tsis ua me nyuam lawm, tab sis mas kim tsawv ov 1kg=80,000kips-100,000kips(US$10-12) diam ov.
Ntsuag xyoob mas muaj yuav luag txhua yam os, tab sis yog caij ntuj no no mas tsuas muaj cov qhuav thiab ua ntsuag qaub lawm xwb, hos ntsuag tshiab tshiab mas yog lub caij ntuj nag(ntsuag xyoob qeeg mas yog lub caij 3-4 hlis ntuj).
Qaib sis mas muaj tas niaj tas xyoo.
Ncuav pob kws mas tsuas muaj lub caij pob kws siav xwb.
Yog nws xav noj no kuv li mam npaj tos nws os nawb mog.
Ua tsaug ntau.
Nyob zoo os , " Nraugliabtojsiab " thiab kzkz .
Wow....! ua li cas neb yuav sib tham tau zoo siab thiab kho siab ua luaj li ma lod , neb tham mas ua rau peb tej siab ntsws tig li yees rov dua puag tim phonsavan lawm os , uas rau nco peb teb chaws ntuj qub qab kawg li os yuad ........!
ntshe yuav tau rov mus noj hmoob tej khoom hav zoov ko thiab pob yuad !! vim laus li no tsis tau noj dua li na , hahaaaaaa
cia peb mam li los sib ntsib es peb li mam mus noj ua ke os lod ,
Nkaujnag .