Me qigtaub 1st October 2015, 9:48 pm
Nyob zoo rau cov npoj yaig txhua tus.
Kuv yuav los tham me me raws li kuv kev xav, nej yeej hais ntau yam tab sis kuv hais kuv li tej zaum yuav thooj li nej li tab sis yog kuv li kuv sau no los mas. Peb tuaj nyob rau lub tebchaws vam meej lawm tab sis peb tseem ua neej rov qab kev ntseeg tsis tau caum txog peb lub neej, yog vim li cas kuv hais li no, yog kuv hais yuam kev thov nej zam txim rau kuv.
1. Cov tseem coj li tej laus qub kev ntseeg poj ua cia yawm ua tseg mas qhov tsis zoo yog zoo li no.
A Ib tug laus neeg qaij qaug los, Hmoob yuav 3-4 txiv qee. ob tug kwv xwm, 4 tug niam ua mov, 2 tug tshwjkab. thiab lwm yam tub ncig num ntxiv.
- Qhov ib no yog kuv pom tias tsis zoo. tua tsawg tus nyuj ces ib tug txiv neej 3 ntoos tav rau, Kavxwm ib qhov. niam ua mov ib qhov, tshwjkab ib qhov, cov tub ncig num ib leeg ib qhov tag, tus yuav tus nyuj ib ceg thiab, txiv dablaug los yog muamphauj kwv lub ntsov nyuj thiab, txiv cuabtsav kwv ib lub thiab. tus nyuj yuav tshuav pestsawg nqaijlawm? tua tsawg tus nyuj ces faib tsawg zaum li laiv, tshuav 3 ceg thiab me ntsis nqaij lawm xwb thiaj ua rau tsis muaj zaub rau cov tuaj saib tuag noj thiaj tau tua ntau mas thiaj li txaus.
- Qhov ob lub ntees loj dhau lawm ib tug twg qaij qaug los yuav tsum poob li 40 txhiab lub ntees thiaj tiav.
B Ib tug laus neeg qaij qaug los ua lub ntees loj dhau lawm.
- Qhov kuv pom yog siv dej cawv luaj thuam dhau, ib txhia tab tom siv lub ntees los ua lub chaw tuaj sib ntsib haus dej hauv cawv lom zem xauv npo, yuav tsum muaj ib lub rooj rau ib cov muaj meej mom tuaj zaum haus cawv thiab sib tham, pab zaum lub rooj no mas ib leeg chiv ib fwj beer los yog ib fwj cawv tuaj rau sawv daws haus, kuv pom luag haiv neeg vwm meej thiab tej laus thaum ub tsis muaj lub rooj cawv no, luag tuaj nrog tsev neeg quaj nyiav kev tu siab, tuaj nplig tsev neeg lub siab, tus muaj ho tuaj pab me ntsis nyiaj tshav ntuj tus tsis muaj los nrog tuaj nyob saib dab saib qhuas li tej laus hais.
- ntau lub ntees mas kuv pom lawv muaj ib lub rooj cawv cuag li rooj noj rooj haus xwb qhov no kuv tu siab tias kuv yog tus tuag es lawv siv kuv ua party xwb, ib tug txiv nplig hais tias peb hmoob mas ua lub ceevxeeb cawvlav loj tshaj li lub rooj tshoob thiab lub hnub yug.
- Cas thaum peb ua neej nyob es tej txheeb ze tsis tuaj ua kev zoo siab rau yus, tsis tuaj saib yus, tsis tuaj ua party rau yus, thaum twb tuag lawm es mam li tuaj ua party tua nyuj noj, haus cawv lomzem, yog tsev neeg tsis muaj li lwm tus ces yus cem yus xyav lub koob hais luag npe thiab. Qhov twg los yog nyiaj xwb es tib tug qaig qaug los txog ces 40 phav ces poob lawm du lug yog peb hlub tus tuag los peb hlub tug ciaj.
Nov yog yog cov ntseeg Vajtswv tus cwj pwm.
Ib leeg twg qaij qaug los txog, lawv tua 2 tug los peb tug nyuj xwb noj tsis tag, vim tsis faib nqaij rau cov thawj lwm tub ncig, tsis siv cawv ces kuv ntseeg tias hob tsis nyob 24 hrs thiab ces yeej yuav tsis nto 40 phav rau ib lub ntees, qhov no kuv hais li kuv pom xwb thov txim ntau ntawm cov npoj yaig txhua tus kuv hais li kuv pom thiab kuv paub xwb.